Service & Welzijn

Om het wonen makkelijk en aangenaam te maken heeft de Elisabeth Otter-Knoll Stichting afspraken met diverse organisaties die een keur aan diensten verlenen.
De kosten van de extern aangeboden diensten zijn voor de bewoners zelf.

Alarmopvolging – persoonsalarm

Elk appartement is voorzien van een persoonsalarm. Dit alarm is uitsluitend bedoeld om te gebruiken in een noodsituatie.
De EOKS heeft afspraken gemaakt met haar preferente thuiszorgorganisatie die reageert op deze alarmering.
In de nacht (vanaf 23:00) wordt deze alarmopvolging overgedragen aan onze inwonende studenten die volgens rooster in de nacht zullen reageren. Zo nodig belt de student de huisartsenpost of 112.
Een uitgebreide instructie van de apparatuur wordt aan alle bewoners verstrekt.
De kosten hiervan vallen onder de maandelijkse servicekosten.

Huishoudelijke zorg

Tzorg kan bewoners ondersteunen met huishoudelijke taken. Voor deze zorg heeft u wel een indicatie van de gemeente Amsterdam nodig.
Heeft u vragen over de huishoudelijke zorg, dan kunt u contact opnemen met Tzorg.
Telefonisch: 088 002 55 00
Via e-mail: informatie@tzorg.nl
Tzorg rekent direct met de bewoners af.

Huisvuil

Twee keer per week op maandag en donderdag halen onze servicemedewerkers huisvuil op bij de deur van de appartementen. Glas, papier en restafval worden gescheiden. Tussendoor is het altijd mogelijk om zelf uw afval in de daarvoor bestemde containers op straat af te voeren.
Deze kosten vallen onder de maandelijkse servicekosten.

Klusjes in huis

Voor klusjes die bewoners niet zelf kunnen oplossen is onze huismeester beschikbaar op dinsdagen. Om van deze dienst gebruik te maken kan de klus aangemeld worden bij de receptie zodat deze ingepland kan worden. Bij drukte lukt dit mogelijk niet in dezelfde week.

De materiaalkosten en uurtarief voor (uitgebreide-) privé werkzaamheden worden via onze financiële administratie aan bewoners in rekening gebracht.

Maaltijdservice

De Elisabeth Otter-Knoll Stichting heeft afspraken met Zorgboodschap.
Zij leveren koelvers maaltijden. Bewoners die hier gebruik van willen maken dan kunnen dit kenbaar maken bij de receptie. Servicemedewerkers van EOKS zorgen ervoor dat de bestelde maaltijden bij de bewoner thuis afgeleverd worden.
Een warme maaltijd kost gemiddeld €7,- Voor extra’s zoals soep, salade of een toetje wordt een euro in rekening gebracht.
De kosten voor de maaltijden worden maandelijks verrekend via onze financiële administratie.

Wasservice

Voor bewoners die (een gedeelte van-) de was uit willen besteden zijn afspraken gemaakt met een wasserette aan het Gelderlandplein. Onze medewerkers halen elke maandag de daarvoor bestemde waszak bij bewoners op en brengen de schone was een week later op woensdag weer terug. Medewerkers van de wasserette zorgen ervoor dat de was weer schoon wordt afgeleverd.
Meer informatie: https://stomerijwassalonbuitenveldert.nl/
De kosten worden maandelijks verrekend via onze financiële administratie.

Welzijnsmeldingen

Bewoners die alleen wonen kunnen zich elke dag voor 12:00 uur melden via het belsysteem in het appartement. Daarmee laat de bewoner aan de receptie weten dat het goed gaat. Na 12:00 uur kijkt onze receptie medewerker of iedereen zich gemeld heeft. Is dat niet het geval dan neemt zij eerst zelf contact op met de bewoner en zo nodig wordt de wijkverpleging gevraagd om polshoogte te nemen.
De kosten hiervan vallen onder de maandelijkse servicekosten.

Zorg thuis

De Elisabeth Otter-Knoll Stichting werkt intensief samen met Zonnehuis Wijkverpleging. Zonnehuis Wijkverpleging biedt door middel van een vast zorgteam onze bewoners persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, indien dat nodig is. Zo woont u in de Elisabeth Otter-Knoll Stichting volledig zelfstandig, maar is ondersteuning binnen handbereik.

Als u vragen heeft over de wijkverpleging dan kunt u op de volgende manieren contact opnemen met Zonnehuis Wijkverpleging:

Telefonisch:
020 24 55 393 (team)
E-mail: wijkteameoks@zhga.nl

Website:
http://www.zhga.nl/zorg-bij-u-thuis/verzorging-verpleging/thuiszorg-amsterdam-zuid-en-buitenveldert