Locatie

Ligging

De Elisabeth-Otter Knoll Stichting heeft een gunstige ligging te midden van het winkelcentrum Gelderlandplein en het Gijsbrecht van Aemstelpark. In de nabije omgeving zijn het Amstelpark en het Amsterdamse Bos te vinden. Winkel- en recreatievoorzieningen komen zo optimaal samen.

Het onlangs vernieuwde Gelderlandplein is een groot overdekt winkelcentrum met veel speciaalzaken, cafés en restaurants, maar ook bekende ketens, zoals een zeer uitgebreide Albert Heijn, ontbreken niet.

Bereikbaarheid

liggingDe Elisabeth Otter-Knoll Stichting is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Auto

Via de snelweg kunt u ons bereiken via afslag RAI (afslagnummer S109). Vanuit de richtingen Amersfoort (A1) en Utrecht (A2) volgt u de zuidelijke ringweg (A10) richting Den Haag, afslag RAI-Buitenveldert. Vanuit richting Den Haag (A4) volgt u de borden richting Amersfoort, afslag RAI-Buitenveldert. Volg vervolgens de borden Winkelcentrum Groot-Gelderlandplein. U kunt bij het bepalen van een precieze route gebruik maken van de routeplanner van de ANWB: http://www.anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Gasten worden vriendelijk, maar dringend verzocht hun auto niet op onze parkeerplaats te parkeren, maar in de zone rond het Groot-Gelderlandplein. U kunt hier anderhalf uur gratis parkeren met een blauwe kaart.

Openbaar vervoer

U kunt verschillende, bussen, trams en metro’s nemen om ons te bereiken. Deze lijnen komen ook langs verschillende NS-stations.

 • Bus 62 Halte: Loowaard
  (Vertrekt ook vanaf Amstelstation, station Lelylaan, station RAI of station Amsterdam Zuid)
 • Bus 199 Halte: A.J. Ernststraat
  (Vertrekt ook vanaf station Amsterdam Zuid)
 • Tram 5 Halte: A.J. Ernststraat
  (Vertrekt ook vanaf station Amsterdam Zuid)
 • Metro 51 Halte: A.J. Ernststraat
  (Vertrekt ook vanaf station Amsterdam Zuid)

Als u uitstapt bij de halte A.J. Ernststraat slaat u dan linksaf (vanuit Amsterdam) of rechtsaf (vanuit Amstelveen) de A.J. Ernstraat in en volg deze tot aan het winkelcentrum Gelderlandplein. Aan de achterkant van het Gelderlandplein aan de Loowaard vind u de Elisabeth Otter-Knoll Stichting.

Tot slot wijzen wij u ook op de mogelijkheid gebruik te maken van de gratis service van de ‘Gelderlandpleinlijn’. Voor de route en actuele vertrektijden kunt u kijken op http://www.gvb.nl/nieuws/de-gratis-gelderlandpleinlijn.